Polacy są mistrzami grilla. Lato to doskonała okazja do tego, żeby wypróbować nowe potrawy z ognia. Obok tradycyjnych kiełbas czy kaszanek, warto położyć na ruszcie także aromatyczną karkówkę, tofu czy warzywa. Muszą one być jednak odpowiednio przyprawione. Marynata sprawi, że ich smak będzie niezapomniany. Jak ją jednak właściwie przygotować? Przedstawiamy najlepsze przepisy.
Sezon grillowy rozpoczął się już na dobre! To idealna okazja, aby spróbować pysznych potraw nie tylko w mięsnej wersji. Wegetariańskie dania prosto z rusztu również rozpływają się w ustach i są po prostu pyszne. Przedstawiamy kilka inspiracji.
Polacy kochają grillować! To szybki sposób na przygotowanie pysznych posiłków, a do tego okazja, aby spędzić miło czas w gronie najbliższych i na świeżym powietrzu. Przedstawiamy kilka trików i porad, dzięki którym zostaniesz mistrzem grillowania.
W tym roku 1 maja wypada w poniedziałek, a 3 maja w środę. Wystarczy wziąć 3 dni urlopu, aby cieszyć się 9 dniami wolnego! Szkoda cały ten czas poświęcić na grillowanie, choć bez wątpienia jest to miła rozrywka. Może część długiego weekendu poświęcić na wycieczkę? Podpowiadamy, gdzie warto pojechać!
Sezon wiosenno-letni to dla wielu osób dobra okazja do grillowania czy spotkań przy ogniskach. Zielonogórscy strażacy co roku zabierają głos w tej sprawie. Apelują, aby mieszkańcy bezpiecznie spędzali ten czas.