W Polsce rocznie marnuje się ok. 9 mln ton żywności, co stawia nas na 5. miejscu w UE - wyliczyła Greenpeace Polska. Organizacja przypomina, że Wielkanoc to okres, w którym oprócz zadumy religijnej i spotkań z bliskimi, mamy też do czynienia z marnowaniem szczególnie dużych ilości żywności.
W sobotę i niedzielę 22 i 23 kwietnia w hali Centrum Rekreacyjno-Sportowego w Zielonej Górze odbędą się IV Ogólnopolskie Targi Dobrego Jedzenia. Przyjdź, zobacz, spróbuj.
W tym roku polski McDonald’s obchodzi 25-lecie swojej działalności. W jubileuszowy rok lider polskiego rynku gastronomicznego wkracza jako dynamiczna, nowoczesna firma oferująca nowatorskie rozwiązania w zakresie produkcji i systemów obsługi. Marka, dla której bezwzględnym priorytetem jest wysoka jakość i zadowolenie gości.
Smaki z różnych stron świata w mobilnej gastronomii. Do Gorzowa Wielkopolskiego zawita po raz pierwszy Festiwal Smaków Food Trucków.
W Droszkowie zapowiada się bardzo smaczna impreza. Sołectwo Droszkowa, Stowarzyszenie Oświatowe Przyjazna Szkoła oraz zagraniczni wolontariusze zapraszają w środę 15 lutego na I Międzynarodowy Festiwal Pierogów.
Ministerstwo rolnictwa będzie pracowało w tym roku nad przepisami nakazującymi sklepom oddzielne eksponowanie produktów rolnych o ponadstandardowej jakości - powiedział w środę wiceminister rolnictwa Jacek Bogucki.
Dom Kultury w Sulęcinie zaprasza na konkurs oraz degustację.
Sześć drużyn stanęło do nietypowej rywalizacji - zjedzenia 4-kilogramowego burgera w jak najszybszym czasie. Zwycięzcy pochłonęli swoją porcję w niecałe 25 minut.