Sekretem idealnej pizzy jest oczywiście ciasto. To właśnie ono jest kluczem do tego, aby danie było pyszne, a smakiem przywodziło na myśl wakacje w pięknych Włoszech. Z okazji Światowego Dnia Pizzy przedstawiamy najlepszy przepis, który zawsze się udaje.
Ciastka amoniakowe to tradycyjna potrawa świateczna, która ma wiele zwolenników. Są to kruche ciasteczka z dodatkiem amoniaku spożywczego, który nadaje im charakterystycznego zapachu i smaku. Wywodząca się z kuchni lwowskiej.
Placki ziemniaczane są pyszne i szybkie w przygotowaniu. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do wielu dań lub jako główna potrawa. Ich przygotowanie to prawdziwa sztuka, a nikt nie robi lepszych placków od babci! Poznaj najlepszy przepis.
Dziś trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego piernika. Jego pyszny, głęboki, czekoladowy smak nieodzownie kojarzy się z grudniem. Najlepszy piernik to ten staropolski, dojrzewający przez cztery tygodnie. Jak go przygotować? Podpowiadamy.
Czy wiesz, że gofry to nie tylko deser letni, ale także pyszna przekąska na zimowe dni? Jeśli nie, to koniecznie musisz spróbować gofrów także zimą! W tym artykule podzielę się z Wami kilkoma pomysłami na to, jak przygotować i podać gofry w chłodniejsze miesiące.