Dobre bo lubuskie. Pasieka DEBORA nagrodzona (PRZEPIS KULINARNY)

26 luty 2018

Pan Jan Wróblewski pochodzi z rodziny pszczelarskiej. Jako pierwszy, miododajnym interesem zajął się jego dziadek.

Pan Jan swoją działalność rozpoczął w latach 80-tych ubiegłego stulecia. Pomysły czerpie ze smaków dzieciństwa i jak się okazuje robi to bardzo dobrze. Pasieka Debora ma zarejestrowane bowiem trzy produkty regionalne lubuskie: ziołomiód pokrzywowy, ocet jabłkowo-miodowy oraz musztardę dyniowo-miodową.

We wrześniu ubiegłego roku podczas święta polskiej, regionalnej, tradycyjnej i certyfikowanej żywności POLAGRA FOOD - SMAKI REGIONÓW Mistrz Pszczelarski Jan Wróblewski otrzymał Perłę 2017 za miód wielokwiatowy wiosenny. To nagroda dla najlepszych regionalnych i lokalnych produktów żywnościowych oraz najlepszych potraw regionalnych i lokalnych wręczana w konkursie Nasze regionalne dziedzictwo - smaki regionów. W styczniu tego roku Pan Jan otrzymał tytuł TOP PRODUKT w konkursie DOCEŃ POLSKIE za ocet jabłkowo-miodowy oraz musztardę dyniowo-miodową.

Podczas naszego spotkania Pan Jan zdradził nam jak przygotować domowym sposobem nagrodzony ocet.

Zapraszamy do oglądania.

Katarzyna Mayer-Bzowa

 
To nie ilość lat w twoim życiu się liczy, ale ilość życia w przeżytych latach. [Abraham Lincoln]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść ogłoszeń ani nie zwraca materiałów niezamówionych. Zastrzegamy sobie prawo skracania i adiustacji tekstów oraz ich tytułów.

Na podstawie art. 25 ust.1 pkt 1b prawa autorskiego, wydawca wyraźnie zastrzega, iż dalsze rozpowszechnianie materiałów opublikowanych na portalu internetowym "NewsLubuski.pl" jest zabronione.

Jeżeli widzisz błąd na stronie, napisz do redakcji: NewsLubuski

Właścicielem portalu NewsLubuski.pl jest firma vGs

Media Społecznościowe

Top