Polacy są mistrzami grilla. Lato to doskonała okazja do tego, żeby wypróbować nowe potrawy z ognia. Obok tradycyjnych kiełbas czy kaszanek, warto położyć na ruszcie także aromatyczną karkówkę, tofu czy warzywa. Muszą one być jednak odpowiednio przyprawione. Marynata sprawi, że ich smak będzie niezapomniany. Jak ją jednak właściwie przygotować? Przedstawiamy najlepsze przepisy.
Nowe miejsce na mapie zielonogórskich restauracji. Stawiają na własne wyroby i ekologię
Podziel się nadmiarową ilością jedzenia. W Zielonej Górze możesz zostawić je w specjalnych jadłodzielniach!
Pierogi, pyzy, surówki i inne wyroby garmażeryjne – kupujemy je, bo są wygodne i proste w przygotowaniu.
Po raz kolejny możemy wypróbować prawie całego kulinarny świata. Do Zielonej Góry zjechały food trucki. W menu nie brakuje burgerów, fryteczek i innych bardziej egzotycznych frykasów.
W Zielonej Górze przy ulicy Sulechowskiej trwają ostatnie prace wykończeniowe w nowo powstałej restauracji McDonald's. Już niedługo wielbiciele fast foodów będą mogli zjeść posiłek w nowo powstałym obiekcie, który jest już 3 na mapie Zielonej Góry i 4 w powiecie zielonogórskim.
Już w najbliższy weekend 15 i 16 lipca przed wejściem do centrum handlowego Focus Mall w Zielonej Górze stanie kilkanaście Food Trucków z kuchnią z całego świata. Będzie można wybrać się w kulinarną podróż i zaspokoić głód.
Kiedy za oknem jest coraz cieplej, mamy więcej okazji do spożywania dań na zewnątrz. Już teraz zachęcamy do rozpoczęcia sezonu letnich przyjęć z najbliższymi. Oczywiście podczas takich spotkań nie może zabraknąć pysznych i aromatycznych potraw.