"Kuchenne rewolucje" w Zielonej Górze. Magda Gessler odwiedziła lokal Kuchnia na górce i przeistoczyła go w Bistro Zielono i już. Jutro premiera odcinka z miasta.
Zaledwie kilka składników, godzina spędzona w kuchni i oto jest - wyjątkowe, pyszne danie, które zachwyca wszystkich przy stole.
Grzybobranie w pełni. W tym roku, obfite opady deszczu i odpowiednia temperatura sprzyjają wzrostowi grzybów, co cieszy miłośników tej tradycyjnej formy spędzania czasu na łonie natury. Najwięcej jest borowików, podgrzybków, maślaków oraz kań.
Światowy Dzień Wegetarianizmu, obchodzony 1 października, to wyjątkowa okazja do świętowania i promowania wegetariańskiego stylu życia. Został ustanowiony w 1977 roku przez Międzynarodową Unię Wegetariańską i ma na celu podnoszenie świadomości na temat korzyści płynących z diety bezmięsnej.
Pieczenie chleba w domu staje się coraz popularniejsze. To nie tylko hobby czy sposób na nudę, domowe wypieki ciągną za sobą liczne korzyści zdrowotne.
Naleśniki są pyszne i pożywne. Można je jeść na słodko oraz słono. To danie, które sprawdza się zarówno w przypadku dorosłych, jak i dzieci. Co ważne, są też tanie i bardzo proste w przygotowaniu. W naszym artykule przedstawiamy jednak przepis, który zawsze się sprawdza. Dzięki nam usmażysz naleśniki puszyste i idealnie zarumienione, które nie pękają!
Uwielbiasz jeść słodycze? Podejrzewam, że tak. Jeżeli jesteś podobna do mnie, to z pewnością zdarza ci się prowadzić walkę pomiędzy ochotą na słodki deser, a lenistwem wyrażającym się w niechęci do opuszania własnego domu w celu nabycia owych słodkości. Spokojnie, znalazłam bowiem sposób, na zrobienie pysznego deseru z produktów, które każda w nas ma w swojej spiżarni.
Już niedługo tłusty czwartek, czyli najbardziej słodki dzień w roku. Dzień, w którym możemy bez wyrzutów sumienia zajadać się pysznymi pączkami i faworkami.