Dobre bo lubuskie. Pasieka DEBORA nagrodzona (PRZEPIS KULINARNY)

Pan Jan Wróblewski pochodzi z rodziny pszczelarskiej. Jako pierwszy, miododajnym interesem zajął się jego dziadek.

Pan Jan swoją działalność rozpoczął w latach 80-tych ubiegłego stulecia. Pomysły czerpie ze smaków dzieciństwa i jak się okazuje robi to bardzo dobrze. Pasieka Debora ma zarejestrowane bowiem trzy produkty regionalne lubuskie: ziołomiód pokrzywowy, ocet jabłkowo-miodowy oraz musztardę dyniowo-miodową.

We wrześniu ubiegłego roku podczas święta polskiej, regionalnej, tradycyjnej i certyfikowanej żywności POLAGRA FOOD – SMAKI REGIONÓW Mistrz Pszczelarski Jan Wróblewski otrzymał Perłę 2017 za miód wielokwiatowy wiosenny. To nagroda dla najlepszych regionalnych i lokalnych produktów żywnościowych oraz najlepszych potraw regionalnych i lokalnych wręczana w konkursie Nasze regionalne dziedzictwo – smaki regionów. W styczniu tego roku Pan Jan otrzymał tytuł TOP PRODUKT w konkursie DOCEŃ POLSKIE za ocet jabłkowo-miodowy oraz musztardę dyniowo-miodową.

Podczas naszego spotkania Pan Jan zdradził nam jak przygotować domowym sposobem nagrodzony ocet.

Zapraszamy do oglądania.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *