14 grudnia zapraszamy na Enowarsztaty, podczas których przygotujesz świątecznego ozdoby, stroiki oraz pierniki. Dzień później zapraszamy na panele sommelierskie pod nazwą „Lubuskie wina na świątecznym stole”. – Poczuj z nami magię Bożego Narodzenia – zachęca marszałek Elżbieta Anna Polak.
W sobotę 14 grudnia w godz. 11.00-14.00 Lubuskie Centrum Winiarstwa w Zaborze zaprasza na Świąteczne enowarsztaty.
W programie:
- przygotowanie kartek świątecznych z wykorzystaniem starych pocztówek winiarskich,
- wykorzystywanie okolicznościowych pieczęci z motywami świąteczno-winiarskimi,
- przygotowanie świątecznych stroików z łozy,
- przyozdabianie butelek motywami świąteczno-winiarskimi,
- dekorowanie świątecznych enopierników - malowanie, przyozdabianie pierników w kształcie winnych gron i winogronowych liści.
W niedzielę 15 grudnia „Lubuskie Wina na Świątecznym Stole” w godz. 11.00-14.00. W programie degustacja komentowana win lubuskich, pn. Lubuskie wina w połączeniu z przystawkami na bazie produktów regionalnych.
Będzie można spotkać się z sommelierem – Łukaszem Głowackim – wicemistrzem Polskich Sommelierów 2019, będzie też panel sommelierski, pn.: Najlepsze wina na święta. Łączenie potraw świątecznych z winami - z sommelierem Tomaszem Kramerem – członkiem Stowarzyszenia Sommelierów Polskich.
Zapisy pod numerem telefonu: 68 320 01 12 lub mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Źródło: lubuskie.pl